Sådan bekæmper du hård hud

Hård hud er noget de fleste kender til. Oftest viser det sig på hænder eller fødder og føles meget mere hårdt og ru end huden normalt gør. Der er flere grunde til at dette opstår, og der er derfor også flere måder, hvorpå det både kan forebygges og behandles. Læs mere om hård hud på: https://www.bedrefod.dk/fodproblemer/haard-hud/.

Hvis du døjer med hård hud, så læs videre her og få nogle gode råd til, hvordan du kan bekæmpe det.

Hold den hårde hud væk

Hård hud opstår oftest ved, at der kommer for meget belastning på huden. Dette kan både være i forbindelse med for meget tryk eller friktion. Derfor opstår det oftest på fødderne, da disse bliver udsat for meget tryk dagligt, samt hænderne, da disse også kan blive udsat for både tryk og friktion.

Noget af det, du selv kan gøre for at holde disse problemer væk er, at sørge for at pleje de udsatte områder godt. Dette kan for eksempel være ved at skubbe dine fødder dagligt og smøre dem ind i creme. Et andet godt råd er en god omgang massage af de udsatte områder, gerne med creme eller olie. Hvis du døjer meget med hård hud i fodsålerne, kan det også være en god idé at købe indlægssåler med særlig støtte og komfort.

Hvis problemet allerede er opstået, er der metoder, der kan få det til at gå væk igen. Oftest handler det om at få huden beskåret og behandlet. Du kan nemt købe redskaber til selv at beskære og file dine fødder, men hvis du er usikker på det, er det en god idé at opsøge en fodterapeut, der kan tage sig godt af dine fødder. Fodterapeuten kan også vejlede dig til at undgå at den hårde hud opstår igen.