4 tips til at vælge den rigtige bogholder til din virksomhed

Det er efterhånden blevet populært blandt danskerne at få bogføringen udliciteret til andre parter. Så kan man som iværksætter lægge energien i, ja, iværksætteriet og ikke ned i budgetterne.

Men der er dog også kommet rigtigt mange forskellige bogholdere ind på banen igennem de sidste par år, og de kan findes online og ude i lokalområderne. Derfor kan det være svært lige at vide, hvad man skal kigge efter på dette område.

Netop derfor kan du nedenfor læse om 4 tips, der gør søgningen lidt lettere. Så er du, næsten, garanteret at få den rigtige hjælp til jeres regnskaber!

Er de til at komme i kontakt med?

Det første skridt til at samarbejde med en bogholder er jo at komme i kontakt med bogholderen – og det er her, du bør starte din undersøgelse.

For det er altså vigtigt, at du ikke bare vælger den første og bedste virksomhed, men at du vælger én, som du faktisk kan få kontakt til. Først og fremmest er dette noget så simpelt som både at have telefonnummer, mailadresse og kontaktformular på hjemmesiden.

Men det kan også være fint at kigge på den fysiske adresser, hvis der da ikke er flere. Senere kan det jo være, at fysiske møder kommer til at være nemmere at have end de digitale.

Er det nok værktøjer og services tilbudt?

I iværksætterens verden, der går tingene hurtigt. Den ene dag kører man sit firma ud af en garage, og den næste dag, der er man Steve Jobs, som har lavet en af de mest populære computere på planeten.

Og hvem ved, hvornår disse ting sker? Det er ikke rigtigt til at sige. Derfor skal du vælge en bogholder, hvor der er plads til at udvikle sig og vokse sig stor.

For måske er lønadministrationen ikke noget problem i dag, for eksempel, hvis I er meget få mennesker. Men hvad nu hvis I vokser og der kommer mange medarbejdere til? Og hvordan vil I så håndtere projektstyringen uden at have det rigtige værktøj?

Den gode bogholder har et helt repertoire af muligheder for jer at nyde godt af, både nu og senere!

Er der digitalt bogholderi?

I dag er der efterhånden ingen tvivl – det digitale er fremtiden. Så i stedet for at klage over det, så må vi kigge frem.

Og gør vi det, så indser man også hurtigt, at der ikke er megen grund til at vælge bogføring, som ikke også sker digitalt. Den digitale bogføring kan nemlig kraftigt effektivisere processen.

Alt fra at gemme kvitteringer let til bedre at få udregnet de vigtige tal på virksomheder sker i digital bogføring. Derfor kan du altså lige så godt vælge dette fra starten, så de mange fordele kan nydes godt af!

Er der brug af de promoverede værktøjer og metoder?

Det er ikke bare vigtigt, at bogholderen har en værktøjskasse fyldt med en masse kloge ord og fine modeller. Du skal på en eller anden måde vide, at det hele virker.

Derfor kan det være en god idé at lede efter virksomheder, såsom sandgravsolutions, der rent faktisk bruger de værktøjer, som de selv reklamere med.

For det første viser dette jo, at redskaberne og metoderne virker. Men vigtigere endnu, så er det en måde, hvorpå du kan se, at denne bogholder faktisk kender værktøjerne godt. De bruger dem nemlig til nøjagtig samme formål, som du, med al sandsynlighed, vil vælge dem til. Så bliver det altså lettere end nogensinde før at få tips og tricks til at bruge de mange redskaber, som kan ligge for dine fødder hos en god bogholder!