De mange fordele ved elcykler

Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en elcykel. En af de situationer, hvor en elcykel er oplagt at benytte, er på vej til og fra arbejde. Her kan du nemlig komme hurtigt frem uden at svede og lugte, når du kommer frem. Der er dog også mange andre fordele ved en elcykel.

Elcykler er gode for miljøet

En anden fordel ved at bruge en elcykel til daglig er, at det er godt for miljøet. Måske tænker du på, at det er værre at bruge en cykel med elmotor, end en cykel uden nogen motor overhovedet. Og det er da bestemt også rigtigt.

Men du kan også vælge at anse elcyklen som et alternativ til andre transportmidler end cyklen. Hvis du ikke har vildt langt på arbejde, og du normalvis tager en bil, der kører på fossile brændstoffer. Så slider du væsentligt mere på miljøet, end du ville med en elcykel.

Det hele handler altså om, hvordan du kigger på det. Det er væsentligt bedre at bruge en elcykel end en bil, hvis dette er muligt. Med en distance på 20 kilometer er det helt forståeligt, at du ikke ofte får taget dig sammen til at cykle. Det tager lang tid, og det efterlader dig forpustet, træt og svedig, når du endelig kommer frem til din destination.

Her er det lækkert at køre afsted på en elcykel. På den måde kommer du hurtigere frem end på en almindelig cykel, men mere miljøvenligt end i en bil. Samtidig får du frisk luft på vej frem, og møder frisk op på arbejde eller i skole.

Vælg den rigtige elcykel for dig

Der er mange forskellige typer elcykler. Selvfølgelig er der forskel på farve, design og brands. Her gælder det egentlig bare om at kigge lidt rundt på de forskellige muligheder, og se, hvad der tiltaler dig mest.

Det er let at finde forskellige modeller på nettet. Generelt er det godt at tænke over, hvilken slags elcykel du ønsker. Der er nemlig generelt to overordnede typer. Den ene type er assisterende, og kræver at du selv drejer pedalerne, for at den kører. Det betyder dog ikke, at det er hårdt, men bare at du holder benene i bevægelse. På disse modeller kan motoren trække i op til 25 km/t. Kommer du op i hurtigere hastighed, må du trække cyklen ved dine egne ben kræfter.

Den anden type er dem, der kan køre uden at du bevæger benene. Denne model kræver, at du har knallertkørekort. Dette er ikke nødvendigt ved den assisterende type. Til gengæld kan disse elcykler køre op til 45 km/t.

Du kan altså tænke på, at hvis du ikke har et knallertkørekort, er det nemmest at anskaffe sig den assisterende model. Dette er da også rigeligt, hvis du mest kører rundt i byen eller på lidt kortere distancer.

Skal du imidlertid mere ud på landevejene og cykle de virkeligt lange distancer, er det en fordel med den hurtigere model. Så kan du fræse hurtigere afsted, og det kan selvfølgelig være en fordel, så du kan komme hurtigere frem til din destination.

Mellem alle disse forskellige typer, modeller og designs, er der naturligvis mange forskellige priser. Hvis pris er et vigtigt fokus for dig, kan det være en fordel at lede på internettet efter de billigste modeller. Når du finder en model, er det en god idé at søge efter andre steder, der tilbyder samme model, og så sammenligne prisen.

Det er altså bare med at komme i gang med at kigge igennem alle de forskellige tilgængelige elektrisk modificerede cykler, sammenligne, og vælge den helt rigtige model til dig.