Sådan vælger du det rigtige lydkabel til hjemmebiografen

Hvilket lydkabel skal du vælge til at forbinde dine lyd enheder? Det er et spørgsmål, mange har kløet sig i håret over, men nu kan vi forhåbentligt være jer tvivlere til hjælp.

 

Lad det være sagt med det samme. Der findes et hav af lydkabler end det som jeg vil vise jer. Dette lydkabel er dog det mest almindelige og bedste på markedet, så du kan vælge den rigtige løsning for dig.

 

Lydkablet som jeg har valgt, er et fiber kabel, også kaldet for fiber adapter. Et fiberkabel benytter fiberoptik til at transportere et digitalt signal. Et fiber kabel kan overføre lossless PCM lys eller 5.1 DTS. Altså er det ikke muligt med et fiber kabel at overføre 8-kanals lossless DTS-HD eller DTS-HD MA lyd, som er lydspor, man ser på nogle blu-rays.

 

Har du derfor et surround system derhjemme med 8 kanaler (7 surroundhøjtalere og 1 subwoofer), og vil du gerne benytte alle sammen, når du ser film med lys i 8 kanaler, er det ikke et fiber kabel, du skal benytte.

 

Dog er et fiber kabel et glimrende valg, hvis du ser film med 5.1 DTS lyd, da teknologien i et fiber kabel gør, at tabel af lydkvalitet er minimalt undervejs i kabeltrækket. Samtidigt er et fiber kabel efterhånden nede i så lav en pris, at det også gør dem attraktive – hvis du altså ikke benytter et 8 – kanals setup.

 

Køb en fiber adapter hos OptoPro

Der findes mange forskellige løsninger til at forbinde lyd, men efter min erfaring, så er et fiber kabel det bedste på markedet i forhold til pris og kvalitet.

 

Dog er kablet blot én ting i setuppet, og der kræves flere ting, før lyden i film kan komme til deres ret. Men med det rette kabel er du i hvert fald godt på vej, og jeg håber, at du med denne blog er blevet klogere på, hvad der er det rette valg for dig.

 

For at give jer et eksempel på en leverandør af fiber kabler, har jeg undersøgt dette grundigt på nettet. Jeg er kommet frem til, at OptoPro har de bedste fiber kabler på markedet.

 

Hvem er OptoPro

OptoPro et et grossistled på fiber optiske produkter. Deres produktpalette er udvidet med kobber netværksprodukter og diverse tilbehør – alt sammen i tæt samarbejde med deres leverandører.

 

Hos OptoPro har de sammensat et team af medarbejdere med mange års erfaring og kompetencer fra branchen, som gør deres yderste for at give den helt rigtige service og support.

 

Så hvis jeg skulle købe et nyt fiber kabel til min biograf eller andet, så ville jeg helt klart købe et fiber kabel fra OptoPro.