Den perfekte konfirmation

Konfirmationen er for mange unge mennesker i Danmark en helt speciel dag, som betyder meget for dem. Konfirmationen er en begivenhed, hvor det er det enkelte unge mennesker, som er i fokus. Dette er for mange unge en helt særlig oplevelse, som er vigtig, og som de vil tænke tilbage på mange år ud i fremtiden.

Når man skal fejre konfirmation, er der mange ting, som det er vigtigt, at man husker at tænke over. Der skal en hel del planlægning til. Når alt kommer til alt, er det vigtigste ikke, at alt er perfekt. Dog kan det give en vis tryghed, som er rar, når man føler, der er styr på det meste, inden den store dag kommer.

Hvor skal konfirmationen holdes?

Hvis I har besluttet at holde en fest for familie og venner efter selve konfirmationen i kirken (som de fleste gør), så skal I finde ud af, hvor konfirmationen skal fejres. Her er der flere forskellige muligheder.

En mulighed er, at I fejrer konfirmationen derhjemme. Dette kan være en hyggelig måde at holde fest på, idet det sikrer en afslappet og uformel stemning. Dog kræver det også, at man har plads til at holde festen derhjemme.

En anden mulighed er at leje nogle lokaler et sted. Her er der igen mange muligheder. Nogle steder tilbyder de også servering af mad.

I kunne fx fejre konfirmationen på Gram Slot, som er et dejligt og smukt sted at holde fest. Her vil konfirmanden uden tvivl få en dag, som han eller hun aldrig glemmer.

Andre forberedelser

Udover selve stedet er der en masse andre forberedelser, som I bør gøre jer inden den store dag. Skal der fx holdes taler? Hvis du er forælder eller meget tæt på konfirmanden, er det meget normalt, at du holder en tale eller lave et eller andet form for opslag. Andre idéer kunne være en sang eller noget sjov underholdning. Også konfirmanden plejer at holde en kort tale.

Derudover bør I også tænke over, hvad I skal have at spise til festen. Her er der mange muligheder, og ofte er det kun fantasien, der sætter grænser. En anden ting er konfirmandens tøj. For både drenge og piger er det vigtigt, at de føler sig smukke og tilpasse på dagen for deres konfirmation. Her skal de nemlig være i fokus på en måde, som de måske aldrig i deres liv har prøvet før.