Gode fif og råd til at vælge det rette vinkøleskab

Går du og kigger på vinkøleskabe? De er blevet meget populære, da de simpelthen fungerer godt, og så er det da lidt blæret at have et vinkøleskab stående i hjemmet. Man siger jo ofte, at vin bedst lagre sig i kølige kældre eller grotter. Det er bare ikke alle, der har den mulighed, da mange nyere huse ikke er designet med en kælder. Derfor vælger flere og flere vinelskere det oplaget alternativ: Vinkøleskabe.

Integrerbare vinkøleskabe til det smarte og moderne køkken

Et vinkøleskab kan være mange ting. Man kan få dem som fritstående eller som en integreret model. Den integrerede model er et vinkøleskab, der bliver en del af selve køkkenet. Det kan eksempelvis være, at det erstatter et almindeligt køkkenskab. Integrerbare vinkøleskabe på størrelse med et køkkenskab fås som en standard vare. Disse er designet til at kunne være i det lukkede rum.

Fristående vinkøleskabe til flot præsentation af vinene

Den anden mulighed, et fritstående vinkøleskab, skal håndteres lidt anderledes. De fritstående modeller fungerer således, at de afgiver varme bagfra for at kunne køle ned inde i selve skabet. Der sidder derfor en blæser bagpå, som skal have lidt luft omkring sig. Er det fritstående vinkøleskab lukket til fra alle sider, vil det ikke kunne komme af med varmen, og desto varmere der er omkring det, desto mere energi bruger det på at køle indvendig. Man kan blandt andet vælge denne type med massiv dør eller med glasdør, så man fint kan udstille sine fine vine.

Vinkøleskabe med en temperaturzone til lagring af gode vin

Man kan få dem med en eller to temperaturzoner. Modellen med en temperaturzone har flere kaldenavne: Oplagringsskab, aldringsskab og opbevaringsskab til vin. Den sørger for at holde en konstant temperatur på de 12-14 grader som er her, hvor vinen udvikler sig bedst. Det vil så også sige, at man skal tage vinen ud nogle timer inden, man ønsker at drikke den, hvis den skal have den rette temperatur til servering, som er noget højere.

Vinkøleskabe med to temperaturzoner til lagring og servering af gode vin

Modellen med to temperaturzoner kaldes også for et serveringsskab. Her er vinkøleskabet inddelt i to zoner, hvor den ene zone sørger for at lagre vinen ved de 12-14 grader, hvorimod den anden zone holder vinen i den perfekte temperatur til servering.

Støjsvage vinkøeslabe

Vinkøleskabe afgiver lidts tøj, ligesom køleskabe. Det skyldes blandt andet den blæser, der sørger for, at skabet kan komme af med varmen. Det er dog forskelligt fra skab til skab, hvor meget støj, det afgiver. Vinkøleskabe fra mærket Pevino er blandt andet særlig kendte for at lave støjsvage modeller.

Vinkøleskabe til billige penge men god kvalitet

Ønsker man et vinkøleskab til en rigtig skarp pris, men som stadig er af rigtig god kvalitet, så kan man med fordel kigge sig om efter modeller af mærket Cavecool. Dette er i øvrigt et dansk designet mærke. Der er dog mange forskellige og gode mærker inden for vinkøleskabe af god kvalitet. Vil man gerne se de forskellige typer af vinkøleskabe i virkeligheden, inden man investerer i et, så kan man finde et showroom, hvor man kan få lov til at se de mange forskellige modeller. Her kan man også få en fornemmelse af støjniveau og andre ting.

Et vinkøleskab er ikke længere kun for de, der har masser af penge. Man kan finde dem på nettet fra under 5.000 kroner, og så selvfølgelig op til de små 20.000 kroner, som er for de, der virkelig går meget op i vin og de helt små detaljer – og som selvfølgelig elsker den ekstra luksus.