Personlige blogs er et hit

Der er massere af plads til alle på internettet. Flere og flere normale danskere er begyndt at blogge om deres hverdag. Det er altså ikke længere kun reality-stjerner og andre semi kendte folk, som blogger. Der er et hav af forskellige grunde til at folk starter deres egen blog. Nogen elsker af dele deres idéer med andre. Nogen bruger det som en slags dagbog, og kan godt lide at få feedback på deres gøren og laden. Andre har et mål med deres blog, hvilket er en rigtig god idé, hvis du selv går rundt med planer om at starte din egen blog.

Omkring en 3/4-del af personer, som begår sig på internettet læser regelmæssigt blogs, og det betyder bare, at der er en målgruppe for alle om enhver. Du kan se et eksempel på en ny personlig blog af Jan P. Olsen her.

Her i denne artikel, vil vi forsøge at give dig et par gode råd, hvis du selv går rundt og overvejer at starte en personlig blog.

Opsætning af blog

Et af de allerførste punkter du skal igennem, er opsætning af din egen blog. Vi anbefaler at du opretter din blog i WordPress, hvilket er utrolig nemt og brugervenligt. Du skal først og fremmest have fundet hosting til din side. Det kan du snildt klare i samme omgang som du køber dit domænenavn. Der findes et hav af muligheder her, og du finder lynhurtigt noget hvis du prøvet at søge på google. Vi anbefaler at du finder en hostingservice, som tilbyder 1-clik-install af wordpress, for at gøre det endnu nemmere, hvis du ikke er så teknisk.

Der findes massere af gratis temaer, som du frit kan downloade og prøve af og modificere til dine behov. Hvis ikke du kan finde noget der, så er det også en mulighed at købe et tema til din blog. Du kan også opdatere dit tema senere hen, hvis det skulle være nødvendigt, så du kan lige så godt starte ud med et gratis tema.

Her er et par ting, som du bør have i baghovedet, når du vælger dit tema.

  • Et tema, som fokuserer på blog indlæg. Fremfor en statisk forside, så bør du finde et tema hvor din indlæg får en central rolle på forsiden.
  • Links til dine sociale sider, så dine læsere nemt kan finde ud af mere omkring dig.

Det er heldigvis meget nemt at finde et tema, som opfylder disse krav, så det er ikke noget du behøver lede efter i timevis.

Gode plugins

Der findes mange smarte plugins, som er målrettet bloggere. Et smart plugin er fx Jetpack. Jetpack sørger for at dele dine nye blogindlæg på dine sociale medier, så dine følgere bliver opdateret hver gang du har skrevet noget nyt.

Yoast SEO plugin er også et super smart plugin, som hjælper dig med at holde din personlige blog SEO venlig, og giver dig pointers, hvis du bør rette meta beskrivelse eller lignende til dine indlæg.

Kom i gang med at skrive

Nu er der ikke meget andet for, end bare at komme i gang. Det vigtigste ved din personlige blog er at der er nyt indhold ofte. Hvis folk kommer fordi et par dage i træk, uden noget nyt og spændende at læse om, så går luften hurtigt at ballonen, og de finder en anden blog at følge.