Skal du til at tage kørekort?

Hvis du står og skal til at tage kørekort, så er der nogle ting, som det er godt at overveje, inden du begynder.

Mange tager kørekort, når de fylder 18, men der er også mange, som har travlt med skole og derfor først tager det senere. Begge dele kan være en rigtig fin løsning, men der er nogle gode råd, som du bør følge, og du kan læse dem lige her.

Lynkursus eller ej?

Mange køreskoler tilbyder lynkursus, hvor du har teori og køretimer flere gange om ugen, så du kan få dit kørekort på meget kortere tid end normalt. Det kan være godt, hvis du kan lide den intense undervisning, og gerne vil være sikker på, at der ikke går for lang tid mellem, at du sidder bag rattet. Det kræver selvfølgelig, at du har job eller studie, som er fleksibelt, så du kan køre flere gange om ugen – ofte mens andre er på arbejde. Har du muligheden, så kan det dog være fedt med lynkursus, da du får det hele ind på kort tid, så du virkelig kan fordybe dig i det.

Har du travlt i hverdagen, så er det nok bedre med det traditionelle hold, hvor man har teori en gang om ugen og så køretimer, som det passer. Så kan man også bruge de andre dage på at øve teori. Det synes mange er rart.

Pris på kørekort

Prisen på dit kørekort afhænger at køreskolen og hvor i landet, du tager det. Der er dog sjældent en kæmpe forskel, så det er vigtigt at vælge en køreskole, som har gode anmeldelser. Der er en fast pris, som alle betaler, men skal man have ekstra køretimer, så koster det ekstra. Dumper man teoriprøven og/eller den praktiske prøve, så koster et nyt forsøg også ekstra. Din kørelærer bør dig ikke sende dig til disse prøver, hvis du ikke er klar endnu.

Se evt. priser hos https://driveteam.dk/.

Er du i tvivl, så tag en god snak med underviseren om det. De kan fortælle, hvad de synes, du skal øve ekstra, men du kan også fortælle dem, hvor du er mest usikker, så du kan få øvet det og få helt ro på inden din køreprøve.

Det skal nok gå

For langt de fleste, så gør det rigtig godt med at tage kørekort. Hvis du møder op til det hele, og du også læser op hjemmefra, så skal du nok komme godt igennem.