Værd at vide om depression og hvordan man får hjælp

Depression er en de mentale sygdomme som rigtig mange mennesker lider af. Man kan næsten sige, at det er en af de mest almindelige mentale sygdom at have. Specielt mange unge i vores tid har depression, derfor er det en god ide at vide så meget om det så muligt, så du en dag måske kan hjælpe en ven, som lider af depression, eller måske endda dig selv.

Hvordan føltes depression?

Depression kan føltes forskelligt fra person til person, men der er dog mange grundlæggende og gentagne symptomer hos folk, der lider af depression. Depression kan gøre, at man bliver ulykkelig, hvilket ikke bare betyder, man er ked af det, men også tom. Med tom menes der, at man ikke kan mærke nogle følelser, og man fyldes med en tomhed inde i kroppen, og alligevel føltes kroppen tung.

Det er svært at lave de normale hverdagsting, man har ikke rigtig lyst til at lave det man engang elskede, ens interesser er ikke længere interessante. Normale hverdags ting, føltes som opgaver, der er umulige, for eksempel det at gå i bad, lave mad eller bare det at stå op om morgen. Man føler sig ofte træt uanset, hvor meget søvn man har fået. Mange får problemer med selvtilliden, og begynder at tro, de ikke er gode nok. Men får en form for selvhad, og mange får tanker om at gøre skade på sig selv eller ende livet.

Hvordan opfører en med depression sig?

Det er ikke altid nemt at se om nogle lider af depression, da rigtig mange gemmer de følelser og tanker de har, når de er sammen med andre. Derfor kan de sagtens virke helt ligesom andre, de kan endda virke rigtig glade. Dog vil mennesker med depression ofte sige, at de er trætte eller udmattet, og mange oplever også, at de nemt bliver irriteret. Ligesom vi andre også bliver, når vi er trætte, så det giver faktisk god mening.

Det kan være svært at se om din ven eller et familiemedlem går rundt og er deprimeret, da de sjældent snakker om deres følelser. De føler måske ikke, de kan snakke om deres problemer og følelser, og derfor undgår de emner som handler om dette. Hvis din ven pludselig aldrig gider lave noget, heller ikke hans eller hendes yndlings hobby, kan det godt være et tegn på, at han eller hun er deprimeret.

Hvordan får man hjælp?

Den bedste måde at få hjælp til sin depression på, er ved hjælp af terapi og andre lign. metoder. Læs meget mere om depression og hvordan du får hjælp hos en dygtig psykolog.  Det at få en at snakke med om ens problemer og følelser, kan virkelig hjælpe, og en terapeut er her kun for at hjælpe dig på vej til et liv uden depression. Der er masser af måder, man kan arbejde med lige præcis, det du føler på, og det er en lang proces, men det er den bedste metode. Det er muligt at leve et liv fyldt med glæde, og ingen depression, jo hurtigere du får hjælp, jo bedre.