Vigtigt at huske når du skal købe briller

Når du skal købe briller, er der mange vigtige ting, du skal huske. De fleste af dem kan din optiker hjælpe dig med i den brilleforretning eller den brillebutik, du køber dine briller i. Mange af dem gør du dog også godt i at overveje på egen hånd, da din optiker ikke han hjælpe dig med alt – i sidste ende er de briller du skal have, og om du overhovedet skal have briller i stedet for f.eks. kontaktlinser eller andre muligheder.

Overvej om du skal have en synstest

Det er ikke obligatorisk at få lavet en synstest, for at få et par briller i en brillebutik, men det kan være en rigtig god ide. Med en synstest er du helt sikker på at få et par briller der er perfekt tilpasset dig. Hvis du har bygningsfejl, og derfor har brug for en særlig form for briller, eller skal bruge andre særlige former for briller, er det en rigtig god ide at for en synstest, der kan fange disse særlige behov. Du kan få lavet en synstest af en optiker i de fleste brillebutikker, om det er i Århus, København, Odense, Nyborg eller Risskov.

Skal du have briller eller kontaktlinser?

Mange vælger at få kontaktlinser i stedet for briller. Det kan der være mange årsager til: Måske du ikke kan li hvordan briller ser ud på dig, måske du bare ikke kan finde et par briller der passer dig, eller måske du føler at briller er upraktiske og ikke passer til de aktiviteter, du godt kan li at udføre. Din optiker kan selvfølgelig også hjælpe dig med beslutningen om, hvorvidt du skal have briller eller kontaktlinser, men det bør i høj grad være din egen beslutning. Kontaktlinser kommer i mange prisleje, men i det lange løb vil de generelt være dyrere end briler.

Alternativt kan du også vælge at få en laseroperation der kan korrigere dit syn, hvis du virkelig ikke har lyst til at gå med briller. Det kan lyde farligt, men det er helt ufarligt, og er blevet meget populært de seneste år.