Husk at få skiftet vinterdæk

Gunhild har været efter mig de sidste mange uger med, at nu skulle jeg simpelthen have taget mig sammen til at få skiftet til vinterdæk. Og ja, det skulle jeg. Selvom det ikke er særlig koldt i Danmark pt, så ved man jo aldrig, hvornår det bliver frostvejr, og så er det altså ikke sjovt at køre på glatte veje med sommerdæk.

Her sidste år var det lige præcist den fejl vores søn Kasper begik. Han blev ved med at udskyde det, til det blev ’rigtig koldt’, og lige pludselig en dag blev han tvunget til at bremse hårdt op på en kold dag, og så gled han lige op i bilen foran. Det er uden tvivl den oplevelse, der har sat sig i hans mor. Hun har i hvert fald været efter mig mere end de andre år med at få skiftet.

 

Tænk på andre end dig selv

Der skete heldigvis ikke Kasper noget andet end han blev forskrækket og fik en højlydt albaner til at råbe af sig nogle minutter. De fandt ud af det hele, og hans forsikring dækkede naturligvis skaden på køretøjet foran ham. Ikke desto mindre er det skræmmende at tænke på, hvad der kunne være sket, hvis det havde været i et sving eller hvis det havde været på en motorvej.

Kasper er god til at huske selen, og er generelt ikke en type med ’benzin i blodet’ som man ofte ser på disse egne. Men det betyder ikke, at du ikke kan gøre skade på andre, hvis uheldet er ude – og derfor er det vigtigt at have ordentlig førlighed af køretøjet. Med andre ord – husk jeres vinterdæk.

 

Sjællands bedste vinterdæk hos Biløens Autoservice

 

Kasper anbefalede mig at tage et smut forbi Biløens Autoservice og få skiftet vinterdæk. De var gode, fortalte han. Jeg har et presset program, og har ikke tid til at google og alt det pjat de unge gør, så jeg tog ham på ordet og kørte ud og hørte dem, hvornår de havde tid til at skifte mine dæk.

Til min overraskelse sagde de, at de godt kunne klemme mig ind nu, hvis jeg var kørt hele turen ud til dem bare for at bestille en tid til dækskifte. Det var sgu god service, må jeg sige. Så jeg ventede lige en små ti minutter med en varm kop kaffe i venterummet, og så skiftede de mine dæk på nul komma fem.

 

Super dæk at køre på!

Siden jeg har fået skiftet dæk, må jeg indrømme, at bilen kører som en drøm. Vejgrebet er blevet virkelig godt, og den er mere behagelig at køre i. Han har sgu styr på det, ham sønnike.

Så hvis I mangler nogle dygtige og professionelle fagfolk til at skifte jeres dæk til en god pris, så vil jeg anbefale jer at svinge forbi Biløens Autoservice i Kastrup. De er virkelig servicemindede og har rigtig billige vinterdæk uden at gå på kompromis med kvaliteten. Nu kan vinteren bare komme an.