Få en sundere krop med et hæve sænkebord

Er du en af de mange danskere, der har et job, hvor man sidder meget ved sit skrivebord? Så er du i risikozonen for at opleve smerter i mange dele af kroppen og udvikle forskellige sygdomme. Hvis du gerne vil mindske denne risiko, bør du overveje et hæve sænkebord. Med sådan et kan du skifte arbejdsstilling flere gange i løbet af dagen, og det er sundere for kroppen.

Et hæve sænkebord giver et bedre arbejdsmiljø

Når man har mulighed for både at sidde ned og stå op og arbejde, mindsker man risikoen for at få smerter i bl.a. lænd, ryg, skuldre og nakke betydeligt. Ved at man ikke sidder i den samme stilling hele tiden, får man lidt bevægelse i kroppen og dermed færre smerter.

Samtidig gør det faktum, at man er i bare lidt aktivitet, når man veksler mellem at stå op og sidde ned, at man også mindsker risikoen for at udvikle sygdomme som f.eks. kræft og diabetes. Dette har man ellers større sandsynlighed for, når man har et kontorjob.

En tredje positiv ting ved et hæve sænkebord er, at det giver mere energi, at man lige kommer op og stå og får rørt sig lidt. På denne måde kan man nemmere holde fokus på arbejdet. Et hæve sænkebord kan altså hjælpe på mere end bare de dårlige siddevaner på kontoret.

Find den rigtige løsning

Er det blevet besluttet, at skrivebordene skal skiftes ud med hæve sænkeborde, handler det om at finde den rigtige løsning. Bordene fås i mange forskellige størrelser og former, så det er en god idé at undersøge, hvad man har brug for, og hvad man kan få, inden man køber det.

Ofte vil det handle om at finde en mellemting mellem, hvor meget plads man har brug for på sit skrivebord, og hvor meget plads man har på kontoret. Hvis man har brug for et større skrivebord, end der er plads til i længden, kan man overveje et hjørneskrivebord, der buer – i stedet for at være helt firkantet. På denne måde får man lidt mere plads.

Hvis et hæve sænkebord skal være ekstra godt for kroppen, kan man vælge at kombinere det med et balancebræt eller en støttestol. Med disse ting bliver kroppen tvunget til at holde balancen, og den bliver dermed aktiveret yderligere.

Hvis du gerne vil gøre noget godt for din krop, er det altså bare med at anskaffe dig et hæve sænkebord.